Tim Minchin

Dienos atradimas – Tim Minchin kalba, pasakyta studentams. Tim Minchin – aktorius ir kompozitorius, 2013 metais už nuopelnus kultūrai jam suteiktas garbės daktaro laipsnis Vakarų Australijos Universitete.

Devynios gyvenimo pamokos

Labai smagiai, paprastai ir giliai. Ir jokios didaktikos. Pradedant tuo, kad nebūtina turėti didelę svajonės. Netikėta? Štai keli iš 9 punktų:

  • Jūs neprivalote turėti svajonės. Didelė didelė tolima svajonė gali sutrukdyti pamatyti šalia esančią galimybę. Alternatyva – mikro ambicijos. Tai, ką darau dabar padarysiu, kaip įmanoma geriau. Ir galbūt atrasiu tą, mano tikrąją didelę didelę svajonę.
  • Neieškote laimės. Laimė kaip orgazmas, jai per daug apie jį galvosit – nesulauksit.
  • Būkit kritiškas savo nuomonei. Kritinis mąstymas yra svarbu. Ir netik vertinant kitų nuomones. Dar svarbiau, kritiškai vertinti savo nuomonę.
  • Sportuokit. Jei jums dabar 25, jums jūsų kūno prireiks dar kokius 80 metų.
  • Neskubėkite. Dauguma, kas turėjo aiškius tikslus baigdami aukštąjį mokslą prieš 20 metų, dabar turi vidurio amžiaus krizę.

Vietoj tikslų, geriau turėti kryptį. Vietoj svajonių –  mikro ambicijas. Viskas susiveda į tai, kad reikia apsižiūrėti, kas yra čia ir dabar. Ir ką su tuo galima padaryti. Daugumos įmonių misija ir vizija, išdidžiai įrašyta jų internetiniame puslapyje yra tik teiginys, nieko bendro neturintis su realybe. Verta nusipurtyt voratinklius nuo akių vokų ir apsižvalgyt. Apsižvalgyt, ką galvoja klientai ir darbuotojai apie jūsų įmonę.

Visą kalbą rasite čia.